Yerleşkemiz

20 Eylül 2017, Çarşamba 86

Merkez Yerleşkesi

Üniversitenin adını aldığı Çoruh Nehrinin kıyısında, şehrin giriş noktasında bulunan yerleşke  modern ve ferah görünümüyle Artvin Çoruh Üniversitesi’nin dışa dönük yüzünü yansıtmaktadır. 67.792 m2’lik bir alanda, Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi ve bu yıl hizmete açılacak olan Merkez Kütüphanesi yer almaktadır.

Seyitler Yerleşkesi

Artvin kent merkezine 6 km uzaklıkta bulunan Seyitler Yerleşkesi, 202.817 m2’lik açık alan üzerine kurulmuştur. Yerleşkede Orman Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Artvin Meslek Yüksekokulu gibi akademik birimlerin yanı sıra Merkezi Araştırma Laboratuarı, Kapalı Spor Salonu, Açık Spor Sahaları, Sosyal ve Kültürel Etkinlik Merkezi, Uygulama ve Araştırma Serası gibi bilimsel, kültürel ve sosyal etkinliklerin gerçekleştirilebileceği üniteler de yer almaktadır. Ayrıca Seyitler Yerleşkesinde Rektörlük binası ve buna bağlı birimlerde yer almaktadır.

Hopa Yerleşkesi

Hopa’da, deniz’e 50 metre mesafede 21.486 m2’lik bir alana kurulan Hopa Yerleşkesi, Hopa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Hopa Meslek Yüksekokulu’nun eğitim ve idare binalarını barındırmaktadır.