Sağlık Spor Kültür Hizmetleri

06 Ağustos 2017, Pazar 653

Öğrencilerimizin ders dışındaki zamanlarını en verimli şekilde değerlendirmelerini sağlamak Üniversitemizin temel hedeflerinden biridir. Bu doğrultuda, Üniversitemizde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, akademik birimler ve öğrenci toplulukları tarafından yıl boyunca pek çok sanatsal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlenmekte ve sosyal alanda etkin olmalarını sağlamak üzere öğrencilerimizin bu etkinliklere doğrudan katılımları teşvik edilmektedir. Özellikle halk oyunları kursları, futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, Artvin ilinin iklimi, arazi yapısı ve doğal kaynak değerleri de öğrencilerimize alternatif pek çok spor etkinliği imkânı sunmaktadır.

Sosyal ve Kültürel Etkinlik Merkezi

Seyitler Yerleşkesinde, Artvin Çoruh Üniversitesi öğrencileri ve personelinin okuma, dinlenme, alışveriş, beslenme ve sosyal/kültürel gereksinimlerini karşılayacak bir kompleks olarak tasarlanmıştır. Yaklaşık 6.500 m² kapalı alana sahip olan kompleksin içerisinde; kafeteryalar, bowling salonu, seminer ve sergi salonları, banka ATM’leri, öğrenci ve personel yemekhanesi gibi Artvin Çoruh Üniversitesi mensuplarının günlük ihtiyaçlarını karşılayacak üniteler bulunmaktadır.

Kapalı Spor Salonu

Seyitler Yerleşkesi’nde bulunan Kapalı Spor Salonu yerleşkenin önemli birimlerinden biridir. Toplam 3300 m2 kapalı alana sahip olan salon, uluslararası standartlarda inşa edilmiştir. Öğrencilerin ve personelin sportif ihtiyaçlarını karşılayarak sağlıklı yaşam koşullarının yaratılmasına katkıda bulunan spor salonu, 538’i sabit, 399’u teleskobik olmak üzere 937 kişilik seyirci kapasitesine sahiptir. Spor salonunda ayrıca fitness salonu, sauna ve buhar odaları bulunmaktadır.

Açık Spor Sahaları

Öğrenci ve personelin rahat ve huzurlu bir ortamda spor yapmalarına olanak tanıyan Açık Spor Sahaları kapsamında 2.250 m2 alana sahip 2 adet futbol sahası, 650 m2 alana sahip 1 adet tenis kortu, basketbol/voleybol sahası ile 500 kişilik tribün yer alıyor.Hopa yerleşkesinde de basketbol ve voleybol için kullanılan açık spor sahası  bulunmaktadır.

Nihat Gökyiğit Kongre Kültür Merkezi

Artvinli İş Adamı Nihat GÖKYİĞİT’in, 4 Milyon TL bağışla inşaatına destek verdiği ve 2012 yılı Mayıs ayında hizmete açılan Kongre ve Kültür Merkezi, Artvin için bir ilk olma özelliğine sahip. Merkez; kongre, konferans, seminer ve benzeri organizasyonların düzenlenmesi noktasında üniversitemize önemli ölçüde hizmet vermektedir.